Srijeda, 28. Rujan 2022

Zadnja objava podataka29.08.2022.

Predsjednik

  • PDF

 

Izvod iz Statuta Voćara i vinogradara Moslavine:

Članak 23.

Predsjednik Udruge brine se da rad Udruge bude u skladu s Ustavom, zakonom te u skladu s ovim Statutom i drugim aktima Udruge te programom rada Udruge.

Predsjednika bira Skupština udruge na vrijeme od četiri godine, s time da može biti biran više puta za redom.

Na izbornoj skupštini, kandidat za Predsjednika Udruge predlaže Program rada za slijedeći mandat te predlaže Dopredsjednika, Tajnika, Blagajnika i ostale članove Upravnog odbora.

Za Predsjednika se može kandidirati redovni član Udruge, uz uvjet da  ima neprekidno članstvo od najmanje godinu prije kandidature. Predsjednik udruge potpisuje akte koje donosi Skupština odnosno Upravni odbor, te obavlja i druge poslove koje mu povjeri Skupština ili Upravni odbor.

Predsjednik  ima naredbodavno pravo u raspolaganju novčanim sredstvima i imovinom Udruge, u skladu s financijskim planom i odlukama Upravnog odbora.

Predsjednik udruge  ujedno je i predsjednik Skupštine i predsjednik Upravnog odbora, te predsjeda sjednicom Upravnog odbora.

Za svoj rad Predsjednik je odgovoran Upravnom odboru i Skupštini udruge.

 

 

Na zadnjoj Izbornoj Skupštini, za predsjednika smo izabrali gospodina Igora Faltisa,  a njegovo poimanje rada i djelovanja naše Udruge mogli smo čuti u njegovom kandidacijskom govoru:


Poštovane kolegice i kolege.


Po prvi put u kratkoj povijesti naše Udruge imamo mogućnost  izravnog kandidiranja za mjesto Predsjednika. Evo, prvi koristim tu mogućnost jer mi je čast i zadovoljstvo, kako vjerujem da bi bilo i svakom od Vas, biti na čelu ovakve Udruge.

Udruge koja je od svog osnutka, zahvaljujući inicijativi Općinskog vijeća općine Velika Ludina pa do danas, u ovih 12 godina, izrasla u ozbiljnu udrugu građana i to ne samo voćara, vinogradara, povrtlara i cvjećara, već u udrugu dobrih ljudi.

Želio bih nastaviti sve ono što su dobroga napravili moji prethodnici, moj otac Antun Faltis kao prvi predsjednik Udruge, zatim gospoda Ivo Somađvar, Josip Kiš, Jadranko Pomahač. A napravili su puno toga dobroga!

Od  nekada 35 članova, danas nas ima gotovo 120. Od udruge koja je nekada imala proračun i manji od 4.000,00 kuna danas imamo  oko 70 tisuća…

I mogao bih još dugo nabrajati ali složiti će te se sa mnom da je najveća vrijednost ove udruge, njeno članstvo, ovaj zavidan broj članova.

I osnovni cilj svakog budućeg predsjednika  pa tako i mene, je, povećati broj članova ili barem zadržati postojeći. A to je moguće samo stalnim i dobrim radom, sa dobrom ekipom, sa Upravnim odborom u kojem će većina biti spremna odvojiti dobar dio svog slobodnog vremena za interes naše Udruge.

Nije dovoljno da ti ljudi imaju samo volju, potrebno je znanje pa i odlučnost da se ostvare ciljevi.

Vjerujem da sam okupio takav tim, i čast mi je da su iskazali volju i povjerenje da zajedno sa mnom pokušamo unaprijediti našu Udrugu. Moji suradnici u narednom mandatu su Marijan Gašparec dopredsjednik, Marino Krušelj tajnik, Jasenka Hanžek, Verica Šnajder, Bohatka Vladimir, Matejak Vladimir, Dario Hegel i Lidmila Edo kao članovi upravnog odbora.


Vjerujem da možemo uspješno odraditi naše manifestacije, Jabuku crveniku, Vincekovo, Martinje.

Da možemo i nadalje organizirati stručne posjete, izlete, seminare, predavanja i škole.

Da možemo u ovoj godini urediti i opremiti našu prostoriju, kako bi u cijelosti zadovoljavala naše potrebe.

Vjerujem da možemo u slijedeće četiri godine ako ne završiti, ali svakako napraviti velik dio posla oko buduće naše kuće. Tu mislim da imamo dovoljno znanja i volje da pokušamo iskoristiti sredstva predpristupnih fondova Europske zajednice.

I nadalje ćemo isticati našu povijest, našu tradiciju i naše prirodno pravo da smo jedna od vodećih Udruga našeg profila u Moslavini.

Promjene su potrebne u otvaranju naše Udruge prema našim susjedima, prema našim kolegama. Nije nam namjera umanjivat bilo čiji značaj već dapače, pomoći svima kojima možemo, ali isto tako očekivati pomoć i punu suradnju, pogotovo susjednih udruga.

Suradnja sa srodnim  udrugama i  institucijama po cijeloj Hrvatskoj je dobrodošla kako bi mogli usporediti, učiti ali i pokazati naše znanje, naše uspjehe i naše vrednote.

I nadalje očekujem punu suradnju sa Hrvatskom voćarskom zajednicom, Hrvatskom poljoprivrednom komorom, Ministarstvom poljoprivrede i svim relevantnim sudionicima značajnim za naše proizvodnje.

Dati  ćemo si truda da budemo domaćin Savjetovanja hrvatski voćara, jer bi to bio značajan doprinos u podsjećanju i tržišta ali i ostatka Hrvatske na nas, na Moslavačku jabuku, jabuku crveniku.


Nastojati ćemo i nadalje voditi dobru suradnju sa našom Općinom, ne zato da  bi ju financijski iskoristili, već naš uspjeh je i uspjeh naše općine ali i obrnuto. Zato je potrebna puna zajednička i korektna suradnja.

Sa Županijom želimo i nadalje imati vrlo dobru i korisnu suradnju i iskoristiti svaku mogućnost koju županija nudi.


I na kraju ono najvažnije!

Razvijati našu Udrugu na način da zaista bude udruga dobrih ljudi, bez obzira od kuda dolazimo i koje smo struke. Moramo stvoriti uvjete, pobuditi razloge i interese, da nam udruga znači veselje i volju za druženjem, da nas na našim susretima   ima sve više ali da smo puni volje, raspoloženi, zadovoljni.

Da čuvamo i podižemo ugled Voćara i vinogradara Moslavine.


Igor Faltis

Kontaktirajte nas

  • Adresa: Obrtnička 3, 44316
    Velika Ludina
  • Tel: (+385) 44 658 000
Trenutno se nalazite na: O Nama Tijela Udruge Predsjednik