Srijeda, 28. Rujan 2022

Zadnja objava podataka29.08.2022.

Osnivanje

  • PDF

 

Na inicijativu Općinskog vijeća općine Velika Ludina, 21. veljače 1999. osnovana je Voćarsko-vinogradarsko-povrtlarska  udruga Velika Ludina.

Za prvog predsjednika je izabran gospodin Antun Faltis, jedan od prvih  moslavačkih voćara. Na slijedećoj izbornoj skupštini početkom 2001. godine, članovi za predsjednika biraju gosp. Ivana Somađvara.

Faltis Antun

Ivan Somađvar

Josip Kiš

Jadranko Pomahač

Igor Faltis

Na izbornoj skupštini u prosincu 2004. godine, za predsjednika je izabran Josip Kiš dipl.ing.

Početkom 2009. godine, za predsjednika je izabran Jadranko Pomahač, a 2011. godine izabran gospodin Igor Faltis.
Početkom 2012. godine uz izmjene i dopune Statuta prema kojem Udruga mijenja ime u "Voćari i vinogradari Moslavine" Igor Faltis je ponovno izabran za predsjednika.


Ciljevi Udruge definirani su Statutom, ali osnovni razlog djelovanja je taj što su susreti naših članova ugodna druženja uz izmjenu iskustva, znamja, učenja novih tehnologija... Zajednički se poteškoće savladavaju daleko lakše nego samostalno!


Od 2001. godine, udruga pokreće niz aktivnosti, uključuje se aktivno u rad Hrvatske voćarske zajednice, surađuje s Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva, sa savjetodavnom službom, mijenja naziv u Županijska udruga voćara, vinogradara i povrtlara Velika Ludina (iz razloga osiguranja prodajnih mjesta na Zelenoj tržnici u Zagrebu), pokreće kulturno – gospodarsku manifestaciju „Oj, jabuko crveniko“, organizira razne tečajeve, stručna predavanja, putovanja, kao npr. u Nizozemsku,  inicijator je osnivanja Poljoprivredne zadruge Velika Ludina (kako bi se stvorili preduvjeti za izgradnju hladnjače jabuka) …
Uz pomoć općine Velika Ludina koja poklanja građevinsko zemljište, te upornošću dožupanice Marijane Petir koja osigurava financijska sredstva iz županije Sisačko-moslavačke a kasnije kao saborska zastupnica lobira za sredstva pri ministarstvu poljoprivrede, Poljoprivredna zadruga Velika Ludina gradi hladnjaču čiji je suvlasnik i Udruga.


Udruga je svih ovih godina, postojan i aktivan sudionik gospodarskog i društvenog života općine Velika Ludina, te nastoji kreativno sudjelovati u promicanju moslavačke regije projektima kao što su Berba jabuka, Vincekovo, Martinje …

Kontaktirajte nas

  • Adresa: Obrtnička 3, 44316
    Velika Ludina
  • Tel: (+385) 44 658 000
Trenutno se nalazite na: O Nama Osnivanje